O plimbare cu caii la Centrul de Echitație Visul Meu

Așa de mult ne plac haflingerii încât i-am găsit chiar aproape de casă, la un sfert de ora de Brașov!
Bine ați sosit pe meleagurile din Rotbav, la Centrul de Echitație Visul Meu!

La finalul articolului puteți găsi detalii privind locația și pagina de facebook.

L-am sunat pe Ștefan și ne-am înțeles să face o plimbare începând cu orele 19.00, în plină săptămână, fix într-o zi de miercuri. E o adevărată binecuvântare să ai un centru de echitație așa de aproape de tine. O astfel de plimbare cu caii e mai mult decât binevenită ca încheiere a unei zile obișnuite de lucru.

Un neașteptat restart chiar în mijlocul săptămânii!
Blonzii împreună cu Donatello (calul pe care de regulă călărește Ștefan) ne așteptau curioși. Erau echipați de drum, iar răcoarea ce s-a așternut odată cu sosirea serii făcea ca momentul să fie cel mai potrivit pentru a pleca haihui pe dealuri.

Ne-a întâmpinat un peisaj cu adevărat pitoresc. Dealurile din împrejur erau scăldate în pajiști verzi și uniforme. Privite în ansamblul lor și de la distanță, păreau a fi valuri uriașe împietrite în timp. În marea aceasta imaginară, turme de oi și ciurde de vaci se pierdeau în iarba care pe alocuri ajungea până la burțile cailor.

Și ei, caii, păreau să savureze peisajul la fel de mult ca și noi. Erau energici și dornici de drum. Păreau să își dorească să afle ce se găsește după următoarea culme, ori după următorul grup de tufișuri. Fiind foarte confortabili la călărit, noi am avut încredere să ne lăsăm privirile să rătăcească departe către locul unde soarele își făcea culcuș și se pregătea să apună.

Părțile mele preferate de pe traseu au fost secțiunile de galop și pajiștile uniforme și presărate cu flori ce se deschideau ca un amfiteatru înaintea noastră. Astfel de scene m-au captivat, iar roiul obișnuit de gânduri de peste zi a amuțit. Am putut trăi din plin acele clipe fără să mă gândesc la nimic altceva. Natura e minunată, iar atunci când umbli călare parcă legătură noastră cu ea este și mai profundă.

Ne-a plăcut mult această experiență. Ne-a făcut să trăim ca într-un vis, un vis care e pe placul sufletului nostru într-o lume în care caii sunt cei mai plăcuți companioni de călătorie.

Din punctul nostru de vedere, locația este ideală pentru cupluri, așa cum am fost noi, și mai ales pentru cei care își doresc să descopere echitația și în același timp să învețe lucruri interesante despre cai. Nu în ultimul rând, acesta este un loc potrivit pentru copii, Ștefan având posibilitatea să desfășoare lecții de echitație atât în manejul acoperit cât și sub cerul liber.

O experiență accesibilă, aproape și care îți umple sufletul. Mulțumim!


În încheiere doresc să vă recomand romanul „Suflet de Mustang”. Acest roman e scris din suflet pentru oricine își dorește să afle mai multe despre legătura de prietenie dintre oameni și cai.

Puteți găsi cartea aici:  Romanul „Suflet de Mustang”


Pagina de facebook a centrului: Centrul de Echitație Visul Meu

Locația centrului se găsește aici:

Vă mulțumesc pentru timpul pe care l-ați petrecut citind acest articol. Pentru viitoare aventuri ecvestre, vă rugăm să folosiți butonul de subscribe 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: