O plimbare cu caii la Centrul de Echitație Potcoava (Runcu, Dâmbovița)

Mașina noastră înainta voioasă pe un drum ce șerpuia prin vai și pe culmi de deal. Afară, un verde plin de viață îmbrăca un peisaj pitoresc. Soarele se cățăra încet dar sigur către punctul cel mai înalt de pe cerul fără nori. Acesta ne zărea din când în când pe acele porțiuni de drum care nu erau mărginite de pomi.

Atmosfera era plăcută, iar pe lângă entuziasm și bucurie, pe fețele noastre se citea faptul că suntem pe drum spre centrul de echitație.

(La finalul articolului puteți găsi detalii privind locația și pagina de facebook.)

Fiecare tură de echitație este diferită, iar fiecare centru are specificul lui. Noi am fost nerăbdători și foarte entuziasmați să călărim amândoi pe cai haflinger. Pentru mine avea să fie o primă experiență și eram curios despre cum o să mi se pară. Prietena mea știa despre ce e vorba. Ea călărise astfel de cai în trecut.

Am reușit să ajungem la timp, iar caracteristic fiecărui centru care se respectă, caii erau deja în manej și așteptau fiind pregătiți pentru tură.


„Caii blonzi” erau prietenoși și simpatici. Bine îngrijiți, relaxați, părea că și ei sunt nerăbdători să pornim pe traseu. După ce am potrivit lungimea scărițelor, și după ce am verificat chingile șeilor, ne-am așezat tocile și ne-am suit în șa

Am pornit la pas către pădure. Caii știau ce aveau de făcut. Deși noi suntem avansați în ale echitației, caii ar fi inspirat la fel de multă siguranță chiar și începătorilor. Nu am fost nevoit să îmi aduc calul înapoi în rând întrucât acesta a fost foarte disciplinat și și-a știut mereu locul. A trebuit să fac destul de puține manevre pentru a parcurge traseul. Acesta a fost un lucru bun deoarece m-am putut bucura mai mult de plimbare.

Peisajul de la Potcoava este foarte plăcut. Centrul ecvestru fiind amplasat pe creasta celui mai înalt deal din împrejurimi, ai senzația că privești în depărtare ca și când ai fi cocoțat pe meterezele unui castel. Mai mult de atât, fiind la distanță de alte așezări, ai impresia că o anume magie însoțește acele meleaguri și le fac aparte de tot restul lumii.

Caii ne-au purtat pe sub coroanele bogate ale copacilor, iar peisajul crud și plin de viață ne-a mers la suflet.

Reprizele de galop au fost o adevărată plăcere. Caii, deși mai mici de statură, sunt impresionant de zvelți, iar galopul lor este cu adevărat energic. M-am bucurat de zvâcul lor, iar starea aceea am putut să o păstrez cu mine toată ziua.

După ce s-a încheiat tură cu caii, ne-am luat rămas bun de la ei și am pornit către restaurantul pensiunii. Vă recomand să comandați cu încredere, mâncarea fiind atent pregătită și foarte gustoasă.

Încă un lucru specific locației este festivalul ecvestru Haidook Summer Fest, festival care se ține în fiecare an. În funcție de ediție, antrenori renumiți de cai ( de exemplu: Miron Bococi ori Denis Ștefan) demonstrează ce înseamnă o legătură profundă între cal și călăreț. Deși am văzut spectacolele lor de mai multe ori, de fiecare dată reușesc să învăț ceva nou și să mă las inspirat de nivelul lor remarcabil de măestrie.

Mai multe despre festival găsiți aici https://www.haidook.ro/

Potcoava este un centru ecvestru care are multe de oferit. Fie că mergeți acolo pentru festival, fie că planificați o vizită într-o perioadă când aveți puțin mai multă intimitate, sunt convins că fiecare are prilejul să își facă amintiri pe sufletul lui. Liniștea și puritatea acelui loc aflat departe de zumzetul cotidian servește ca refugiu și loc de inspirație pentru toți drumeții care îi trec pragul. Deși am fost de multe ori acolo, pe noi ne cuprinde entuziasmul de fiecare dată când avem de gând să planificăm o nouă vizită.


În încheiere doresc să vă recomand romanul „Suflet de Mustang”. Acest roman e scris din suflet pentru oricine își dorește să citească despre legătura de prietenie dintre oameni și cai.

Puteți găsi cartea aici:  Romanul „Suflet de Mustang”


Pagina de facebook a centrului: Potcoava

Locația centrului se găsește aici:

Vă mulțumesc pentru timpul pe care l-ați petrecut citind acest articol. Pentru viitoare aventuri ecvestre, vă rugăm să folosiți butonul de subscribe 

Un răspuns la „O plimbare cu caii la Centrul de Echitație Potcoava (Runcu, Dâmbovița)”

  1. O amazoană blondă pe un cal blond! ❤
    Da, îmi plac foarte mult aceștia, sunt deosebiți, fiindcă majoritatea cailor au coama de culoare mai închisă decât restul pielii. Mai sunt și cei islandezi, tot blonzi, dar altă rasă, mai scunzi… Palomino cred că nu-s destul de blonzi pentru opinia mea! 😛

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: