O plimbare cu caii la Centrul Ecvestru Husar (Slănic Prahova)

Centrul de Echitație Husar este înființat cu mai mult de zece ani în urmă. Alex, cel care a avut ideea centrului, a pornit inițial cu 5 cai. Pe parcursul timpului, pe măsură ce oamenii au început să îndrăgească din ce în ce mai mult atât caii săi, cât și coclaurii din împrejurimi, familia de cai de la Husar a ajuns la aproximativ 25 de membri!

La acest centru de echitație atât începătorii, cât și avansații, au trasee de care să se bucure și care să îi facă să revină pentru o nouă aventură ecvestră. Acest centru ecvestru organizează și tabere de echitație. Pentru detalii și programări, puteți folosi datele de contact de pe site-ul centrului 👉 https://husarslanic.com/

Pentru a ajunge la locație, vă recomandăm să părăsiți DN1A către direcția Teișani. Însă mare atenție dacă veniți dinspre Brașov, GPS-ul vă poate recomanda variante care nu sunt prea practicabile. Noi am avut neplăcerea să ajungem pe o altă rută unde drumul nu era întreținut. Pe ruta normală, după ce părăsiți DN1A, faceți aproximativ un sfert de oră până la locație.

(La finalul articolului puteți găsi detalii privind locația și pagina de facebook.)

Noi am ales să plecăm într-o tură de avansați de aproximativ 5 ore. Specificul turei constă în faptul că undeva la aproximativ 11 kilometri (la jumătatea traseului pentru avansați) ne oprim și facem o pauză binemeritată atât pentru noi, cât și pentru cai.

Să insităm pe cea mai importantă parte a articolului: caii.

Am călărit pe Mura și pe Rapunzel. Caii au răspuns imediat la comenzi, sunt foarte confortabili, iar echipamentele de călărie sunt întreținute. Toți caii sunt obișnuiți să meargă în coloană, iar Alex, cunoscându-i foarte bine, știe cum să îi așeze în rând astfel încât toți participanții să se găsească în cea mai mare siguranță. Acest aspect este, desigur, foarte important. Siguranța pe traseu este unul dintre aspectele față de care nu putem face compromisuri (tocile le-am dat jos doar pentru poze 😉).

Având în vedere că în acest an iarna s-a întins puțin și peste lunile obișnuite de primăvară, tura la care am participat s-a desfășurat într-un peisaj verde crud, iarba încă nereușind să acopere frunzele ruginii așternute pe sol toamna trecută. Temperatura a fost numai bună pentru a umbla călare, briza ușoară de pe vârful dealurilor fiind o plăcere atât pentru noi, cât și pentru caii care ne-au purtat pe toate potecile. Soarele ne-a însoțit în marea parte a zilei, urmând ca spre final să cedeze cerul unor nori răzleți ce au pătat orizontul amiezii.

Traseul pe care l-am parcurs s-a desfășurat în proporție de 35% prin păduri, iar restul de 65% pe dealuri despădurite. În drumul nostru ne-am întâlnit cu un căprior zvelt ce ne-a tăiat calea alergând dintr-o margine de pădure în alta, cu obișnuiții câini curioși de stână, dar și cu o cireadă de vite ce puseseră stăpânire pe o întreagă creastă de deal.

Fiind călare pe cai de ceva vreme, un moment pe care îl așteptam cu nerăbdare a fost masa de la prânz. Într-o vale în care se coboară pe o pantă domoală, călăreții sunt așteptați cu un bulz proaspăt de toată minunea, cu cârnați savuroși, brânză de burduf și alte elemente gastronomice pe care le-am înfulecat cu multă poftă.

Recomandarea noastră este să nu uitați să culegeți cele mai delicioase bucăți de mămăligă direct de pe ceaun.

Pe drumul de întoarcere caii ne-au purtat voioși, iar noi ne-am relaxat, ne-am bucurat de cai și am povestit cu Alex tot felul de întâmplări din lumea celor care petrec timp în compania cailor.

Sunt multe centre bune de echitație în România, însă astăzi, pe noi drumurile ne-au condus la Husar Slănic Prahova.

Amintirea unei zile ca aceasta dăinuie mult timp. Inevitabil ne vom întoarce pentru a cunoaște alți cai și pentru a parcurge alte poteci din locul fermecat pe care abia l-am cunoscut. Având o astfel de experiență plăcută nu putem face altceva decât să vă recomandăm să încercați și voi caii și traseele pe care acest centru ecvestru le oferă.


În încheiere doresc să vă recomand romanul „Suflet de Mustang”. Acest roman e scris din suflet pentru oricine își dorește să afle mai multe despre legătura de prietenie dintre oameni și cai.

Puteți găsi cartea aici 👉 Romanul „Suflet de Mustang”


Pagina de facebook a centrului: Centrul Ecvestru Husar Slanic

Locația centrului se găsește aici:

Vă mulțumesc pentru timpul pe care l-ați petrecut citind acest articol. Pentru viitoare aventuri ecvestre, vă rugăm să folosiți butonul de subscribe ⬇️⬇️⬇️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: