Pot caii să ne audă bătăile inimii?

Stiai că un cal îți poate auzi bătăile inimii de la aproximativ un metru / un metru și jumătate?

Nu numai prin auzul lor foarte bine dezvoltat aceste animale fabuloase pot comunica la un cu totul alt nivel față de cum o facem noi, oamenii.

Mai departe am plăcerea de a-ți povesti despre un experiment făcut de către cei de la Universitatea de Științe Agronome din Suedia. 

Pentru a efectua acest experiment, s-au folosit 20 de călăreți și caii lor. Aceștia, au fost echipați cu aparatură specifică pentru măsurarea ritmului cardiac. Fiecare pereche a parcurs pe rând un traseu care trecea de patru ori pe lângă aceeasi umbrelă. Înainte de a parcurge traseul, călăreților li s-a spus că a patra oară când vor trece pe lângă umbrelă, aceasta se va deschide. Însă surpriză! Umbrela nu s-a deschis. În ciuda faptului că umbrela a rămas închisă, auzind bătăile inimii călăreților, pulsul cailor a crescut și, în consecință, caii au preluat starea emoțională a călăreților.

Experimentul demonstrează atât capacitatea calului de a auzi inima călărețului, cât și de a prelua starea emoțională a acestuia.

Evoluția a dotat caii cu acest simț ieșit din comun tocmai pentru a îi înzestra cu capacitatea de a comunica și de a se apăra mai bine atunci când sunt în herghelie. Tocmai acest simț este cel care le permite cailor să ne citească ca pe o carte deschisă.

Mă numesc Bîrsan Dorin-Nicolae şi în cărțile mele vorbesc des despre conexiunea oamenilor cu caii.

Alege romanul western Suflet de Mustang de pe site-ul www.carticusens.ro și descoperă o lume cum nu ți-ai imaginat până acum.

Dacă îți plac genul acesta de articole, nu uita să te abonezi la newsletter în căsuța de mai jos.

🐴💙

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: